Muskelvärk & Spänningar

Spänningar och ont i musklerna kan komma av ensidigt arbete, för mycket eller för lite träning, träningsvärk, skador, förslitningar, mm. Massage hjälper mot muskelspänningar som ger värk i muskler samt mot spänningshuvudvärk.

Massage hjälper också bra mot värk runt höften och värk i ländryggen. Massage sätter fart på blodcirkulationen och mjukar upp musklerna.
Medicinsk laser syresätter cellerna och kommer 4-6 cm ner i muskelvävnaden där djupare spänningar sitter. Medicinsk laser känns inte alls och kan vara ett alternativ jag i samråd med dig kan lägga till för att det ska göra mindre ont under behandlingen och ge ett ännu bättre resultat samt minska inflammatoriska tillstånd i musklerna.

Akupunktur enligt kinesisk medicin i kombination med massagen hjälper på en djupare nivå i musklerna eftersom att akupunkturen hjälper kroppen att slappna av genom att påverka nervsystemet till att slappna av.

Så beroende på vad du gillar kan du välja enbart massage eller så kombinerar jag med fler behandlingsmetoder beroende på hur mycket muskelspänningar du har och på vad du föredrar, samt om du kanske även har andra besvär där akupunkturen och/eller lasern kan hjälpa bättre än massagen.

Att träna och stretcha hjälper musklerna att hålla sig smidiga så att de inte orsakar värk eller trycker på nerver.

Antal behandlingar: En gång om året till mer regelbundet. Alternativen är många och beror på dina besvär. Om du kommer första gången ser jag gärna att du bokar en uppföljande behandling om du haft långvariga besvär. Det är för att jag ska kunna följa upp och behandla klart om jag inte hann med första besöket. Men det är såklart valfritt.

Har man haft värk länge kan olika kroppar reagera olika på behandling. Därför är det bra att göra återbesök så att du blir bra och värken försvinner.

Tid: 30, 45, 60 minuter