Huvudvärk & migrän

Huvudvärk och migrän kan bero av väldigt många orsaker.

Om huvudvärken är av en ovanlig karaktär som man inte känner igen eller kommer plötsligt ska man alltid uppsöka läkare för att utreda orsaken.

Om de inte hittar något rekommenderar jag starkt akupunktur enligt kinesisk medicin i kombination med massage.

Massagen tar bort muskelspänningar som kan trigga värk och akupunkturen jobbar på att balansera kroppen på ett djupare plan, det som orsakar huvudvärken och migränen. Många kan minska på sina tabletter efter några behandlingar och en del blir helt smärtfria.

Tid: 45-60 minuter

Domningar i händer & fingrar

Domningar, pirr och stickningar i händer och fingrar beror oftast på inklämda nerver. Nerverna som går ut i armarna och händerna kommer från nacken. 

Besväret kan orsakas av allt från klämd disk i nacken som trycker på nerverna till spända muskler i nacke, axlar, bröstmuskler, rygg och armar som trycker på nerverna.

Jag brukar få bra resultat med massage när det rör sig om spända muskler som orsak till besväret. Om det är ett inflammatoriskt tillstånd hjälper även medicinsk laser och akupunktur.

Jag använder gärna alla tre metoderna för att behandlingen inte ska göra så ont och för ett bra och hållbart resultat. Är man rädd för nålar går det såklart att välja bort akupunkturen.

Att träna och stretcha och tänka på sin hållning hjälper musklerna att hålla sig smidiga så att de inte trycker på nerver.

Tid: 45-60 minuter

Ledvärk & artros

Ledvärk kan vara ett inflammatoriskt tillstånd. Det kan också uppkomma av slitage på lederna. Medicinsk laser går ner på cellnivå och ökar syreupptaget i cellens energifabrik. Det gör att cellerna i det skadade området kan läka och värken kan minskas. Akupunktur enligt kinesisk medicin är också väldigt bra för ledvärk. Genom att balansera energiflödet och stärka de organsystem som påverkar lederna hjälper man kroppen att läka sig själv. Lederna blir smidigare och rörligare.

Har man även spända muskler kan man överväga massage för att släppa på spänningar som kan orsaka värk. Men det avgörs från fall till fall beroende på hur mycket inflammation man har i kroppen.

Tid: 45 - 60 minuter

Artros är ett kroniskt inflammatoriskt tillstånd som orsakar mycket smärta och oro. Forskning visar att Medicinsk laser fungerar utmärkt på inflammatoriska tillstånd. Det gör att smärtan klingar av så att man kan utföra sina övningar och få en bättre vardag och klara av sin träning. Dock så läker inte medicinska lasern artrosen men värken försvinner i de flesta fall. Gärna i kombination med akupunktur.
Antal behandlingar: 1-2 gånger i en vecka, sedan 1 gång per vecka tills det känns bättre. Man behöver underhållsbehandling var 4:e till var 5:e vecka för att inte smärtan ska bli för svår igen. Sedan får man förhoppningsvis en operation.

Tid: Första besöket 45-60 minuter beroende på omfattningen av värken. Ofta får man även ont på andra ställen för att man spänner sig eller kompenserar för att man haltar. Då kan jag även behandla de områdena med massage eller medicinsk laser.

Ischias

”Äkta” ischias beror på att en nerv är inklämd i nedre delen av ryggen. Det kan vara orsakat av en diskbuktning, diskbrock eller låsning i ryggradens kotor. Då kan man behöva uppsöka en naprapat eller kiropraktor. Är det diskbrock vill man gärna ha det bekräftat med röntgen innan behandling. Har man diskbrock gör det oftast så ofantligt ont att man inte ens kan gå.

”Falsk” Ischias beror också på inklämda nerver men är orsakade av att musklerna är spända och trycker på nerverna så att de strålar ner i sätet eller en bit ner i benen. Då brukar det hjälpa bra med massage. Ofta är man spänd i ländrygg och säte och man har värk över nedre delen av ryggen.

Om det har blivit ett väldigt smärtsamt tillstånd använder jag även medicinsk laser och/eller akupunktur för att minska smärtan och få musklerna att slappna av.

Tid: 45-60 minuter

Muskelvärk & spänningar

Spänningar och ont i musklerna kan komma av ensidigt arbete, för mycket eller för lite träning, träningsvärk, skador, förslitningar, mm. Massage hjälper mot muskelspänningar som ger värk i muskler och spänningshuvudvärk.

Massage hjälper också bra mot värk runt höften och värk i ländryggen. Massage sätter fart på blodcirkulationen och mjukar upp musklerna.
Massage passar bra för detta ändamål.

Medicinsk laser syresätter cellerna och kommer 4-6 cm ner i muskelvävnaden där djupare spänningar sitter. Medicinsk laser känns inte alls och kan vara ett alternativ jag i samråd med dig kan lägga till för att det ska göra mindre ont under behandlingen och ge ett ännu bättre resultat samt minska inflammatoriska tillstånd i musklerna.

Akupunktur enligt kinesisk medicin i kombination med massagen hjälper på en djupare nivå i musklerna eftersom att akupunkturen hjälper kroppen att slappna av genom att påverka nervsystemet till att slappna av bl.a.

Så beroende på vad du gillar kan du välja enbart massage eller så kombinerar jag med fler behandlingsmetoder beroende på hur mycket muskelspänningar du har och på vad du föredrar, samt om du kanske även har andra besvär där akupunkturen och/eller lasern kan hjälpa bättre än massagen.

Att träna och stretcha hjälper musklerna att hålla sig smidiga så att de inte orsakar värk eller trycker på nerver.

Antal behandlingar: En gång om året till mer regelbundet. Alternativen är många och beror på dina besvär. Om du kommer första gången ser jag gärna att du bokar en uppföljande behandling om du haft långvariga besvär. Det är för att jag ska kunna följa upp och behandla klart om jag inte hann med första besöket. Men det är såklart valfritt.

Har man haft värk länge kan olika kroppar reagera olika på behandling. Därför är det bra att göra återbesök så att du blir bra och värken försvinner.

Tid: 30, 45, 60 minuter

Muskelskador

Det är så trist att skada sig och att inte kunna utföra sin träning ordentligt, att ha ont och behöva vila från träningen. Ofta får man övningar att utföra och läkningen kan ta flera månader. Övniongarna kanske inte hjälper så bra för att du har för ont. 
Muskelskador som läker ger ärrbildning i vävnaden vilket gör att skadan hela tiden lättare dras upp igen om man inte behandlar den.

Med behandling så kortas läkningstiden avsevärt, du får bättre resultat på dina övningar och du kan snabbare återgå till dina vanliga aktiviteter.

Medicinsk laser hjälper mot sträckningar, muskelskador, stukningar, rehabilitering efter operationer, mm. Läkningstiden halveras, smärtan försvinner, ärrbildning motverkas och musklerna syresätts. Det lasern gör är att öka syreupptaget i cellens energifabrik. Det leder till att de skadade cellerna kan läka, vilket leder till att muskler och senor blir mjuka och elastiska igen.

Medicinsk laser i kombination med massage och/eller akupunktur beroende på skadans art.

Antal behandlingar: varierar från person till person

Tid: 45-60 minuter

Fibromyalgi

Medicinsk laser och akupunktur enligt kinesisk medicin fungerar väldigt bra för att minska inflammatoriska smärttillstånd i kroppen, samt smärta som flyttar runt.
Studier visar att patienter som fick Medicinsk laser visade signifikant större förbättring i deras smärthetsgrad, trötthet, stelhet, depression och ångest än de som fick placebolaser. Med träning blev det ännu bättre resultat.
Lägg gärna även till akupunktur enligt kinesisk medicin för att balansera energiflödet och stödja kroppen till att bättre läka sig själv.

Vid behandling av fibromyalgi gäller det att inte ge upp, det kommer att bli bättre.

Tid: 60 minuter