Stress

En del upplever att massage hjälper mot stress. Akupunktur enligt kinesisk medicin hjälper definitivt mot stress. Akupunkturen lugnar kroppen och sinnet och hjälper kroppen att återhämta sig själv på ett mer långsiktigt plan.

Vi är gjorda för att klara av stress i kortare perioder. När man hamnar i ett läge av att stressa hela tiden, i flera månader eller år, kan det bli så att kroppen till slut stänger ner eller fungerar sämre. Det kan ge olika symptom som sömnbesvär, trötthet, värk, magbesvär, mm.

Det parasympatiska nervsystemet (Lugn och ro-systemet) och det sympatiska nervsystemet (stress systemet), växelverkar hela tiden med varandra.
De behövs för att vi ska kunna både varva upp när det är bråttom och mycket att göra eller om man måste ”fly och fäkta”, samt att varva ner och kunna vila och sova och smälta maten i lugn och ro.
När man varit stressad under en längre tid kan det bli så att kroppen inte längre kan aktivera lugn och rosystemet och man får olika symptom.

Med hjälp av akupunktur enligt kinesisk medicin hjälper man kroppen att aktivera lugn och rosystemet och att slappna av samt att bygga upp kroppens energireserver.

Tid: 45-60 minuter

Utbrändhet

Vid utbrändhet eller utmattning kan man få en mängd olika symptom, bl.a. en stor trötthet, sömnbesvär, magbesvär, oro och vardagslivet fungerar inte längre. Det blir en ond cirkel som kan vara svår att ta sig ur med många korta sjukskrivningar.

Behandling med akupunktur enligt kinesisk medicin fokuserar på att bygga upp kroppens energiresurser. Den hjälper även nervsystemet att komma till ro och signalera vila så att kroppen får en chans att återhämta sig snabbare. 

Om man dessutom har värk och spända muskler eller inflammatoriska tillstånd i muskler och leder kombinerar jag med massage och medicinsk laser om man önskar.

Tid: 45-60 minuter

Sömnbesvär

Sömnbesvär kan ha många orsaker och ibland vet man inte varför kroppen inte sover när det är meningen att vi ska sova. Man kan ha svårt att somna eller så vaknar man hela tiden. Ibland vaknar man alltid vid samma tidpunkt och kan inte somna om igen. Fastän man är trött så kan man inte stänga ögonen eller så vill man bara sova hela tiden.

Med hjälp av akupunktur enligt kinesisk medicin så balanserar man energiflödet i kroppen. Man hjälper kroppen att hitta tillbaka till sin sömnrytm och att finna ett lugn.

Olika sömnproblem har olika orsaker vilket jag tar hänsyn till i behandlingen. Ibland lägger jag även till massage om man är väldigt spänd för att hjälpa kroppen att slappna av. I överenskommelse med dig.

Tid: 45 minuter

Magbesvär

Magbesvär kan orsakas av många olika saker och man bör alltid utreda orsaken hos en läkare. Om de inte hittar något och man upplever klump i magen-känsla, lös i magen, hård i magen, magkatarr, illamående så kan det vara orsakat av stress, oro och ångest.

När man balanserar energiflödet med hjälp av akupunktur enligt kinesisk medicin brukar det hjälpa bra och ge en bättre mer harmonisk känsla i magen och mer lugn och ro i sinnet.

Tid: 45 minuter

Immunförsvaret

Stress, för lite sömn, dålig kost, för lite träning eller för mycket träning är några faktorer som påverkar immunförsvaret till det sämre. Men ibland hjälper det inte med bra sömn, kost och träning utan man blir sjuk hela tiden i alla fall. Det kan kännas som att kroppen kommit in på fel spår eller låst sig.

Med hjälp av akupunktur enligt kinesisk medicin kan man stötta och stärka kroppens immunförsvar, lugna ner stress-systemet och hjälpa kroppen att stärka sig själv och att lättare stå emot virus och bakterier från att få fäste i kroppen.

Kombineras gärna med massage om man också har muskelspänningar.

Tid: 45 minuter